+45 8734 7080 info@sbk-belt.dk

Bølgekant- og medbringerbånd

SBK A/S tilbyder og beregner individuelt tilpassede
bølgekant- og medbringerbånd iht. den konkrete opgave

Vi tilbyder

Vi kan tilbyde både kold- og varmevulkaniserede bølgekanter, medbringere og styrelister afhængig af applikationen.

SBK A/S’ vertikalbåndkoncept garanterer en skånsom og effektiv transport af næsten alle typer bulkmaterialer. Muligheden for at ændre løberetning fra horisontal til vertikal med et og samme bånd eliminerer de problemer, der ofte kan opstå ved flere båndovergange.

Vi har vores egen tekniske afdeling, som sørger for, at du altid får den optimale løsning af dit transportbehov.

DOWNLOAD

KATALOG

Bølgekant- og medbringerbånd - Katalog

Konceptet

Konceptet består af et tværstabilt grundbånd med fleksible bølgekanter og tværgående medbringere, som efter påsætning danner ”kasser” på båndet – størrelsen af kasserne er afhængig af størrelsen på det transporterede materiale samt den ønskede kapacitet.

Vi tilbyder naturligvis også bånd, hvor der enten kun er påsat bølgekanter (f.eks. vejebånd & doseringsbånd) eller medbringere (f.eks. kartoffelbånd & magnetbånd).

Skanflex bølgekanter, Skancleat medbringere og Skancross grundbånd produceres som standard i sort, slidfast gummi.

På forespørgsel kan vi desuden tilbyde olie- og fedtbestandig, varmebestandig 100-150° C, samt flammebestandige bånd. 

Desuden kan bølgekanter og medbringere tilbydes med dugindlæg.

DE STØRESTE FORDELE

ved SBK A/S’ vertikalbåndkoncept er:

  • Kapaciteten øges op til fire gange i forhold til et konventionelttransportbånd i samme bredde.
  • Pladsbesparende, da der er mulighed for at køre med en stigning på 90° (lodret).
  • Beskytter materialet mod friktion og stød.
  • Mulighed for at ændre båndforløb med det samme bånd uden overgange.
  • Kombinationerne af grundbånd, bølgekanter og medbringere er talrige – således også antallet af løsningsmuligheder!

Skancleat medbringere

Skancleat medbringere er normalt formstøbte, hvilket sikrer en høj formstabilitet. Til lettere applikationer kan vi tilbyde vores EKT ekstruderede medbringere.

Medbringere fra og med 110 mm kan leveres med dugforstærkning og fra 280 mm ligeledes med stålarmering. Medbringere fra 280 mm kan leveres som ”kombi” medbringer dvs. medbringeren er to-delt og består af en base del og en blad del.

Skancleat medbringere tilbydes som løse profiler samt kold- eller varmvulkaniseret på båndet afhængig af applikation. Andre størrelser og udformninger såsom blokmedbringere, medbringere til påskruning m.m. tilbydes ved forespørgsel.

Vi anbefaler, at medbringeren er 10-15 mm lavere end bølgekanten.

Skanflex bølgekanter

Skanflex bølgekanter fremstilles i højderne 40 mm
– 600 mm. De er kendetegnet ved en ekstremt høj stabilitet i tværretningen, hvilket kan have stor betydning på returløbet. Kombineret med en høj fleksibilitet i længderetningen samt høj slidstyrke opnås en forhøjet holdbarhed og dermed levetid.

Skanflex bølgekanter tilbydes som løse profiler samt kold- eller varmvulkaniseret på båndet afhængig af applikation.

Skancross tværstabile bånd

Skancross tværstabile transportbånd er kendetegnet ved en meget høj tværstabilitet. De tværstabile egenskaber opnås ved en speciel båndopbygning. Som standard tilbyder SBK tværstabile bånd med 2 separate, tværstabile duge, som er integreret  i dæk- og løbelaget af båndet. Dette betyder en forhøjet og forbedret tværstabilitet til hårde applikationer. Til lette applikationer kan vi tilbyde såkaldte XEM bånd, hvor de tværstabile egenskaber (monfiler) er indvævet i selv dugpakken.

Ved belastninger, hvor tværstabiliteten i standard båndene er utilstrækkelig, tilbydes et tværstabilt bånd med special stålwire i tværretningen. Tætheden og tykkelsen af disse bestemmes ud fra den enkelte opgave. Disse bånd kalder vi XE-SB bånd, og de leveres kun med fuldgummikanter.

Til ekstreme belastninger og meget høje løft tilbydes et tværstabilt bånd med special stålwire i tværretningen samt i længderetningen. Disse bånd kalder vi XE-SC-SB, og de leveres kun med fuldgummikanter. Denne type bånd er kendetegnet ved meget lav forlængelse (ca. 0,25% af båndlængden). Installation og samling af stålwirebånd kan kun udføres af specielt uddannet personale samt med special udstyr.